dijous, 24 de desembre del 2015

Bones festes!

Des de Grup Autoxandri Renault/Dacia us volem desitjar unes bones festes
i un feliç i pròsper any nou 2016
carregat de bons propòsits
 

dijous, 17 de desembre del 2015

Els 4 colors de fum que pot emetre el teu vehicle

Quan ens estem traient el permís de conduir, en un dels capítols se'ns parla de 4 senyals molt importants relacionades amb el color del fum que surt del tub de fuita. Depenent del fum que surti del nostre vehicle podem detectar una possible avaria en aquest i anticipar-nos a possibles reparacions que després comporten un dolorós esforç econòmic.  Per a saber que està passant en el nostre cotxe el primer que hem de fer és diferenciar el color del fum i saber que significa cada color:
 
Fum negre

Mostra fum negre del tub de fuita d'un vehicle
Pot semblar alarmant, no obstant això si entenem el perquè sabrem que és alguna cosa que li pot succeir a qualsevol cotxe en cremar massa combustible, especialment als cotxes dièsel. Des de fa més de deu anys els vehicles dièsel incorporen un sistema perquè redueixin els seus nivells contaminants, aquest sistema consisteix a aprofitar els gasos de fuita que emet el motor tornant a ficar-los dins del temps d'admissió i d'aquesta manera reutilitzar-los. És així doncs com els gasos, podríem dir que es reciclen i l'expulsió es redueix considerablement. No obstant això aquesta reutilització fa que els gasos, en passar pels temps del motor diverses vegades, formin residus sòlids com és la carbonissa. Els vehicles que circulen molt per ciutat són més propensos a generar aquestes petites partícules.

Fum blanc

Mostra fum blanc del tub de fuita d'un vehicle
Al fum blanc sortint d'un cotxe també se'l coneix com a fum feble, ja que a més de tenir la tonalitat pàl·lida, notarem que aquest fum s'emet de forma intermitent, i en núvols petits. No cal preocupar-se en excés davant l'aparició de fum blanc, ja que pot ser un símptoma normal del sistema interior de fuita. En cas que el cotxe segueixi expulsant fum blanc de forma continuada o fins i tot augmenti en proporcions, la cosa ja és diferent, ja que segurament s'estigui cremant líquid refrigerant del motor o s'estiguin produint problemes amb la junta de la culata o fins i tot una esquerda en el motor per petita que pugui ser.

Fum blau

Mostra fum blau del tub de fuita d'un vehicle
El que ens indica el nostre cotxe en el cas que el fum sigui blau, és que el motor està cremant massa oli. Pot ser que això es degui al fet que s'estan esgotant els anells del pistó o les guies de les vàlvules del nostre motor i s'estigui filtrant massa oli. Un altre diagnòstic davant el fum blau sortint del seu tub de fuita pot estar que el bufat del turbo estigui defectuós.

Fum gris
Mostra fum gris del tub de fuita d'un vehicle
Estem possiblement davant el color més complicat quant a fums que surten del nostre cotxe. Més que res perquè és el que més difícil diagnòstic té, ja que pot oferir vàries possibilitats i deure's a diversos factors: Excés de cremat d'oli (com en el cas del fum blau), defectes en el turbocompressor o fins i tot embús en el sistema de ventilació positiva del càrter.

Esperem aquestes indicacions t'ajudin a detectar qualsevol anomalia precoç en el teu vehicle, però davant de qualsevol dubte pots confiar en els nostres mecànic especialistes de Grup Autoxandri Renault/Dacia.

Si desitges fer una petició de cita taller, pots fer-ho a través de:

http://www.autoxandri.com/pedir-cita-previa-en-el-taller-renault-dacia-de-reus-cervera-el-vendrell-valls

dijous, 10 de desembre del 2015

Renault Autoxandri patrocinador oficial del Torneig Social de Pàdel 2015 C.T. Monterols

Publicitat d'Autoxandri present durant el Torneig Social del Club Tennis Reus Monterols
El passat  mes el Club Reus Tennis Monterols va acollir la Final del Torneig Social de Pàdel Renault Autoxandri, un torneig que es va disputar entre socis del club durant dies 20, 21, 22, 27, 28  i 29 de Novembre.
 
Les jornades que van comptar amb l'assistència de més d'un centenar de participants, giraven al voltant de la presentació del nou crossover de la marca francesa, el Nou Renault Kadjar.

Renault Kadjar d'Autoxandri exposat durant el Torneig Social del Club Tennis Reus Monterols
Tots els participants al Torneig van rebre una equipació de pàdel patrocinada per Autoxandri com a obsequi però van ser els guanyadors de les jornades els que van comptar amb un premi exclusiu, una escapada d'aventures amb Renault Kadjar. 
 
Copes i regals per als guanyadors de cada classificació del Torneig Social
Renault Kadjar amb el seu habitacle ple de llum, permet viure aventures gaudint del màxim confort amb un acabat elegant i refinat.
 
Més informació a: