divendres, 27 de febrer del 2015

Precaucions davant de la conducció amb vent



Senyalització de vent transversal
 
Pot arribar a ser més perillós que la pluja, la neu o inclús la boira. El vent està considerat un dels fenòmens meteorològics més incòmodes a l'hora de conduir, pot impedir-te mantindre la trajectòria desitjada.
 
El vent t'obliga a corregir constantment la trajectoria del volant, frena la potència i velocitat del vehicle si és frontal o pot augmentar considerablement la velocitat si procedeix del darrere.
 
Des d'Autoxandri et volem donar alguns consells, per a una conducció segura i lliure d'accidents durant els dies de vent:

Subjecta el volant amb fermesa
 
Els canvis de trajectòria que provoca el vent en el nostre cotxe es produeixen de forma sobtada, per la qual cosa serà molt important mantenir el volant amb fermesa. Procura conèixer l'adreça del vent. A les zones on el vent és freqüent, com a valls, ponts o viaductes, sol haver-hi “mànigues”, com la de la imatge superior, que ens ajuden a conèixer l'adreça i intensitat del mateix

Redueix la velocitat
 
Com més velocitat, major el perill i menor el temps de reacció que tens, en jornades de vent és important controlar la velocitat i reduir-la considerablement. Augmenta la distància de seguretat i molt d'ull als vehicles que circulen al teu voltant. 
 
Atenció i avançat a qualsevol situació
 
Molt de compte amb la circulació per zones protegides com ara túnels, ja que després de circular protegits, com per exemple al costat d'un camió, el nostre vehicle pot veure's desestabilitzat sobtadament, amb el consegüent perill de sortida de la via, impacte amb un altre vehicle, etc. Procura ser previsor i vigila sempre el que hi ha al teu voltant.
Vigila la pressió dels pneumàtics
 
Aquesta és una norma fonamental per a totes les ocasions, independentment de la situació meteorològica. No oblidis mai que el punt d'unió entre la carretera i el nostre vehicle són els pneumàtics, per la qual cosa serà fonamental que es trobin en bon estat i amb la pressió recomanada pel fabricant.

Suavitat en les maniobres

 
És recomanable moure el volant amb suavitat, reduir la velocitat i baixar una marxa perquè el motor ens ajudi a contrarestar la força del vent. Els vehicles alts o amb gran superfície lateral, com els monovolums o furgonetes són molt més sensibles al vent. Si condueixes un d'ells, extrema les precaucions.

I això és tot, molta precaució i seny a la carretera durant aquest dies!
 
 

dijous, 19 de febrer del 2015

Ja coneixes Renault Twizy?

Renault Twizy, amb capacitat per a dues persones
 
Coneixes al més petit dels Renault? El sorprenent Twizy. No cal que esperis més el futur, vine a qualsevol dels nostres concessionaris de Grup Autoxandri i descobreix Twizy, l'electró lliure ultramóvil, reinventa avui la teva vida a la ciutat.
 
Twizy és biplaça, segur i confortable, elèctric, obert, energètic, divertit, audaç, rellança la revolució elèctrica amb un disseny totalment innovador.

Aquest cuatricicle es condueix amb permís de conduir tipus B i la versió Twizy 45 sense permís, a partir dels 15 anys.
 
Un disseny urbà
 
Frontal i lateral de Renault Twizy

Part de darrera i lateral de Renault Twizy

Twizy és el vehicle creat per a la ciutat. El seu innovador disseny i la seva arquitectura futurista et protegiran amb total llibertat. Surt a fer un tomb amb Twizy i reinventa la teva relació amb la ciutat...

Oblida't de les preguntes que desanimen de vegades a sortir: On aparcaré? Resposta Twizy: En qualsevol lloc! Aixeca't, estén els braços, no necessites més espai per aparcar un Twizy. Com em vesteixo? Com et vingui de gust, el teu Twizy et protegeix.
 
Manta protectora per a conductor i acompanyant

Espais porta objectes dintre de Renault Twizy

Seient posterior Renault Twizy
 
Twizy és un vehicle innovador i complet. No existeixen concessions entre habitabilitat i funcionalitat. La ciutat és teva! Twizy embarca la millor tecnologia al servei de la conducció.

La solució per als professionals
 
Renault Twizy cargo disponible a Autoxandri
 
Al servei de la teva mobilitat professional. La familia Twizy creix gràcies a l'aparició d'una nova versió que s'adapta al transport de mercaderies: el Twizy Cargo. Un maleter de gran capacitat i amb porta són les novetats de la part posterior. Twizy Cargo té:

- Un maleter 180 litres / 75 kg en lloc de la part posterior.
- Un volum a la part de darrere accessible gràcies a una porta amb clau disponible de sèrie sobre la base de Twizy Urban 45 i 80.
 
Twizy Cargo és molt útil per a repartiments gràcies al seu gran maleter posterior i a la seva petita grandària que et permetrà estacionar entre dos vehicles.
 
Exemple d'aparcament alternatiu posible amb Renault Twizy
 
Una plaça per al conductor en la part davantera, una porta posterior que s'obre en un angle de 90º i que dóna accés a un maleter capaç d'albergar tota classe de paquets: carregar, aparcar, descarregar… serà més simple i eficaç amb Twizy.
 
Cap vehicle bloquejarà l'obertura ja que amb Twizy també pots estacionar en qualsevol posició, fins i tot amb la porta posterior cap a la vorera. Un vehicle àgil que sempre trobarà una plaça en un buit del carrer a la qual et dirigeixis.

Amb Twizy, repartiràs millor, més i més de pressa.
Be Urban! Be Twizy!

dijous, 12 de febrer del 2015

Consells en un minut

La corretja de distribució

Corretja de distribució Renault
 
No existeix cap truc per evitar que es desgasti, per això és tan important mantenir el teu vehicle segons les recomanacions de Renault i respectar els intervals de substitució preconitzats.

Per optimitzar la durada del teu motor, et recomanem:

- Respectar el programa de manteniment del teu vehicle
- Canviar de forma preventiva la teva corretja de distribució entre 60.000 km i 160.000 km o als 5/7 anys

La ruptura de la corretja de distribució causa danys irreversibles en el teu motor, fins i tot la seva ruptura. Per evitar això, la nostra xarxa de tallers del Grup Autoxandri
Renault/Dacia et proposa preus adaptats amb descomptes especials per a aquestes operacions.
 
El canvi de la corretja de distribució és laboriós i exigeix la màxima precisió en els mètodes i mitjans utilitzats per assegurar un muntatge correcte amb tots els seus ajustos i reglatges.

Per això, en realitzar el canvi de corretges a 
Grup Autoxandri t'assegures que:

- Desmuntem la corretja d'accessoris per accedir a la distribució i canviar-la.
- A més de canviar la corretja, substituim també la guia i el tensor, ja que aquests són elements de desgast.
- Si la corretja de distribució del teu vehicle mou la bomba d'aigua, verifiquem el seu estat i la substituim si és necessari per prevenció, per evitar haver d'intervenir de nou si falla i duplicar despeses, ja que probablement no durarà com la corretja nova.
 
A continuació et mostrem un vídeo on experts Renault et mostraran la profunditat i qualitat de les revisions que realitzem a Autoxandri, el teu taller oficial de Renault/Dacia.
 
 

dijous, 5 de febrer del 2015

Descobreix Kadjar i atreveix-te a viure!

Atreveix-te a viure l'experìencia Kadjar, molt aviat a Autoxandri

Preparat per descobrir Renault KADJAR? Kadjar és el germà gran de l'exitós Renault Captur. Inconfusible i poderós, Renault Kadjar, arriba amb noves línies de disseny. Tant en un entorn urbà com explorant la natura, aquest crossover et transportarà còmodament a través d'un viatge que mai abans t'havies atrevit a somniar.

Renault KADJAR, presumeix de versatilitat sofisticada, podent triar entre conducció 4x2 i 4x4, sense allunyar-se del seu perfil esportiu. Podràs comptar amb ell en qualsevol moment de la teva vida: en la pròxima reunió de treball o en la teva següent aventura.
 
Un crossover amb caràcter
 
Detall del nom Kadjar en el nou vehicle

Amb el seu frontal definit i la seva cridanera silueta, Renault KADJAR t'anima a passar a l'acció, a explorar. Les seves linies fluïdes i marcades irradien dinamisme. La seva signatura lluminosa és símbol d'una forta personalitat gràcies a la tecnologia LED, i Pure Vision que aguditza la visibilitat de dia i de nit.
 
Interior de l'espai del conductor dins de Kadjar

En el seu interior, gaudiràs del màxim confort. Materials de gamma alta, còmodes seients, una postura esportiva en la conducció i un sistema d'àudio premium, faran que triïs a Renault KADJAR per a qualsevol viatge.
 
Atreveix-te a sentir-te lliure i viu la teva pròpia aventura.